Malzemeler
5 ad. yufka
300 gr. parça dana eti
2 ad. salçalık kırmızıbiber
2 ad. dolmalık sarı biber
2 ad. dolmalık yeşil biber
1 ad. orta boy soğan
1 su bardağı süt
1 yumurta
Tuz, karabiber
Ayçiçek yağı
Yumurta sarısı

Hazırlanışı
Etleri küçük parçalar şeklinde doğrayın ve haşlayın. Soğanı küp küp doğrayarak pembeleşinceye kadar ayçiçek yağında kavurun. Renkli biberleri küçük parçalar şeklinde doğrayın ve soğana ekleyerek soteleyin. Suyunu süzdüğünüz etleri de ilave ederek pişirmeye devam edin. Süt, yumurta, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Yufkayı ikiye kesin ve kestiğiniz parçayı ikiye katlayın. Arasına ve üzerine hazırladığınız sütlü karışımdan sürün. Hazırladığınız harçtan ilave edip yufkayı zarf biçiminde katlayın. Üzerine yumurta sarısı sürerek yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine dizin. Kalan tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Afiyet olsun.


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV