Malzemeler
5 ad. yufka
300 gr. parça dana eti
2 ad. salçalık
kırmızıbiber
2 ad. dolmalık sarı
biber
2 ad. dolmalık yeşil
biber
1 ad. orta boy soğan
1 su bardağı süt
1 yumurta
Tuz, karabiber
Ayçiçek yağı
Yumurta sarısı
Hazırlanışı
Etleri küçük parçalar
şeklinde doğrayın ve haşlayın. Soğanı küp küp doğrayarak
pembeleşinceye kadar ayçiçek yağında kavurun. Renkli biberleri
küçük parçalar şeklinde doğrayın ve soğana ekleyerek
soteleyin. Suyunu süzdüğünüz etleri de ilave ederek pişirmeye
devam edin. Süt, yumurta, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın.
Yufkayı ikiye kesin ve kestiğiniz parçayı ikiye katlayın.
Arasına ve üzerine hazırladığınız sütlü karışımdan sürün.
Hazırladığınız harçtan ilave edip yufkayı zarf biçiminde
katlayın. Üzerine yumurta sarısı sürerek yağlı kağıt
yerleştirdiğiniz fırın tepsisine dizin. Kalan tüm yufkaları
aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece
fırında 20-25 dakika pişirin.
Afiyet olsun.