Malzemeler
4 su bardağı un
20 gr. yaş maya
Yarım su bardağı ılık su
1 ad. yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı

İç harcı için
500 gr. pazı
2 ad. soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı 

Hazırlanışı
Yaş mayayı kaba alın. Ilık su ilave ederek eritin. Yumurta, şeker, tuz, ılık süt ve ayçiçek yağını ilave edip karıştırın. Unu azar azar ilave edip hamuru yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Parçaların birini 45 cm. diğerini ise 50 cm. olacak şekilde açın.
Böreğin iç harcı için pazıların saplarını kesip yapraklarını ayırın. Soğanları kıyıp zeytinyağında kavurun, iri parçalar şeklinde kesilmiş pazıyı ilave edip karıştırın. 45 cm. çapındaki hamuru fırın tepsisi büyüklüğünde bir yağlı kağıdın üzerine koyun. Harcın yarısını hamurun tam ortasına tepeleme koyun. Kalan harcı ise ortadaki harcın çevresine bir çember şeklinde yayın. Diğer büyük olan hamuru harcın üzerine yerleştirin. Ortadaki harcın üzerine gelecek şekilde bir kase kapatıp bastırın.
Şekil aldıktan sonra kaseyi kaldırın. Yufkaların uçlarını yapıştırın. Keskin bir bıçakla çember şeklindeki harcın bulunduğu kısmı iki parmak kalınlığında olacak şekilde dilimleyin. Dilimleri kopmayacak şekilde yan yatırıp kesik kısımların alta ve üste gelmesini sağlayın. Böreği yağlı kağıtla birlikte fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV