4 su bardağı un
20 gr. yaş maya
Yarım su bardağı ılık
su
1 ad. yumurta
1 tatlı kaşığı toz
şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ayçiçek
yağı
İç harcı için
500 gr. pazı
2 ad. soğan
5 yemek kaşığı
zeytinyağı
Hazırlanışı
Yaş mayayı kaba alın.
Ilık su ilave ederek eritin. Yumurta, şeker, tuz, ılık süt ve
ayçiçek yağını ilave edip karıştırın. Unu azar azar ilave
edip hamuru yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Parçaların
birini 45 cm. diğerini ise 50 cm. olacak şekilde açın.
Böreğin iç harcı için
pazıların saplarını kesip yapraklarını ayırın. Soğanları
kıyıp zeytinyağında kavurun, iri parçalar şeklinde kesilmiş
pazıyı ilave edip karıştırın. 45 cm. çapındaki hamuru fırın
tepsisi büyüklüğünde bir yağlı kağıdın üzerine koyun.
Harcın yarısını hamurun tam ortasına tepeleme koyun. Kalan harcı
ise ortadaki harcın çevresine bir çember şeklinde yayın. Diğer
büyük olan hamuru harcın üzerine yerleştirin. Ortadaki harcın
üzerine gelecek şekilde bir kase kapatıp bastırın.
Şekil aldıktan sonra
kaseyi kaldırın. Yufkaların uçlarını yapıştırın. Keskin bir
bıçakla çember şeklindeki harcın bulunduğu kısmı iki parmak
kalınlığında olacak şekilde dilimleyin. Dilimleri kopmayacak
şekilde yan yatırıp kesik kısımların alta ve üste gelmesini
sağlayın. Böreği yağlı kağıtla birlikte fırın tepsisine
alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar
pişirin.
Afiyet olsun.