 Malzemeler
Malzemeler
Tabanı için 
200 gr. tereyağı 
50 gr. un 
100 gr. toz şeker 
1-2 damla vanilya esansı 
Kreması için 
400 gr. krema 
400 gr. labne peyniri 
200 gr. şeker
2 su bardağı yaban
mersini 
6 yaprak jelatin
Hazırlanışı
Tabanı için tereyağı,
un, toz şeker ve vanilya esansını bir kapta kum gibi olana kadar
çırpın. Yağlı kağıt serili kelepçeli bir kalıbın tabanına
bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında
kızarıp rengi hafif kahverengi olana kadar pişirin. Fırından
alıp soğumaya bırakın.
Kreması için kremayı
iyice kabarana kadar çırpın. Karışımdan yarım su bardağı
kadar ayırıp buzdolabına koyun. Başka bir kapta labne peyniri,
toz şeker ve yaban mersinini çırpıp kalan kremaya ilave edin.
Jelatinleri buzlu suya
atıp yumuşayıncaya kadar bekletin. Yumuşayan jelatinleri benmari
usulü eritip ılınması için bir kenara alın. Oda sıcaklığına
gelen jelatinleri kremalı karışıma ilave edip karıştırın.
Kanşımı soğuyan kek tabanın üzerine döküp düzleştirin.
Cheesecake’inizi dondurucuya yerleştirip en az bir saat bekletin.
Üzerine buzdolabında beklettiğiniz kremadan yayın. Taze yaban
mersiniyle süsleyin.
Afiyet olsun.
 09:00
09:00 E.F
E.F
 
 
