Tabanı için
200 gr. tereyağı
50 gr. un
100 gr. toz şeker
1-2 damla vanilya esansı
Kreması için
400 gr. krema
400 gr. labne peyniri
200 gr. şeker
2 su bardağı yaban
mersini
6 yaprak jelatin
Hazırlanışı
Tabanı için tereyağı,
un, toz şeker ve vanilya esansını bir kapta kum gibi olana kadar
çırpın. Yağlı kağıt serili kelepçeli bir kalıbın tabanına
bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında
kızarıp rengi hafif kahverengi olana kadar pişirin. Fırından
alıp soğumaya bırakın.
Kreması için kremayı
iyice kabarana kadar çırpın. Karışımdan yarım su bardağı
kadar ayırıp buzdolabına koyun. Başka bir kapta labne peyniri,
toz şeker ve yaban mersinini çırpıp kalan kremaya ilave edin.
Jelatinleri buzlu suya
atıp yumuşayıncaya kadar bekletin. Yumuşayan jelatinleri benmari
usulü eritip ılınması için bir kenara alın. Oda sıcaklığına
gelen jelatinleri kremalı karışıma ilave edip karıştırın.
Kanşımı soğuyan kek tabanın üzerine döküp düzleştirin.
Cheesecake’inizi dondurucuya yerleştirip en az bir saat bekletin.
Üzerine buzdolabında beklettiğiniz kremadan yayın. Taze yaban
mersiniyle süsleyin.
Afiyet olsun.