55 gr. tereyağı
125 gr. su
55 gr. fındık yağı
60 gr. süt
25 gr. kakao
155 gr. un
1 çay kaşığı kabartma
tozu
1 çay kaşığı vanilya
150 gr. toz şeker
1 ad. yumurta
Ganaj İçin
200 gr. bitter çikolata
25 gr. tereyağı
120 gr. krema
55 gr. pekan cevizi
Üzeri İçin
Cevizi
Hazırlanışı
Tereyağını eritip
ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Bir kapta su, fındık yağı,
süt, kakao ve ılınan tereyağını karıştırın. Un, kabartma
tozu, vanilyayı ilave edip karıştırın. Yumurta sarılarını
iyice çırpıp karışıma ekleyerek tekrar karıştırın.
Kek harcını yapışmaz
yüzeyli bir tavaya döküp önceden ısıtılmış 180 derece
fırında 15-20 dak. pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya
bırakın. Ganajı hazırlamak için bitter çikolata ve tereyağını
benmari usulü eritin. Kremayı ilave edip iyice karıştırın.
Cevizi ilave edip ocaktan alın. Ganajı ılınan kekin üzerine
dökün.
Afiyet olsun.