5 ad.yufka
1 litre süt
5 ad. yumurta
Yarım su bardağı
ayçiçek yağı
Yarım çay kaşığı
muskat
Tuz, karabiber
500 gr. karışık peynir
(beyaz peynir, lor, rendelenmiş kaşar ve dil peyniri)
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Haşhaş tohumu
Hazırlanışı
Yufkalardan üçünü rulo
şeklinde sarın ve ince şeritler şeklinde kesin. Süt, yumurtalar,
ayçiçek yağı, tuz, karabiber ve muskatı bir kapta çırpın.
Ayrı bir kapta peynirlere yeşillikleri ilave ederek karıştırın.
Kalan yufkaları pasta tabağı büyüklüğünde kesin. İçleri
yağlanmış muffin kalıplarına kenarları dışarıya sarkacak
şekilde yayın. Şerit kestiğiniz yufkaları kalıpların içine
paylaştırın. Hazırladığınız peynir harcından ilave edip
üzerine bolca sütlü karışımdan dökün. Taşan yufka
kenarlarıyla üzerini kapatın ve sütlü karışımdan iki yemek
kaşığı üzerine gezdirin. Üzerine haşhaş tohumu serpin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında bebeklerin üzeri
kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.