Malzemeler
5 ad.yufka
1 litre süt
5 ad. yumurta
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Yarım çay kaşığı muskat
Tuz, karabiber
500 gr. karışık peynir (beyaz peynir, lor, rendelenmiş kaşar ve dil peyniri)
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Haşhaş tohumu

Hazırlanışı
Yufkalardan üçünü rulo şeklinde sarın ve ince şeritler şeklinde kesin. Süt, yumurtalar, ayçiçek yağı, tuz, karabiber ve muskatı bir kapta çırpın. Ayrı bir kapta peynirlere yeşillikleri ilave ederek karıştırın. Kalan yufkaları pasta tabağı büyüklüğünde kesin. İçleri yağlanmış muffin kalıplarına kenarları dışarıya sarkacak şekilde yayın. Şerit kestiğiniz yufkaları kalıpların içine paylaştırın. Hazırladığınız peynir harcından ilave edip üzerine bolca sütlü karışımdan dökün. Taşan yufka kenarlarıyla üzerini kapatın ve sütlü karışımdan iki yemek kaşığı üzerine gezdirin. Üzerine haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında bebeklerin üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV