1 ad. kakaolu pasta tabanı
1 paket toz su muhallebisi
2 su bardağı süt
2 çay bardağı su
Sosu için
1,5 su bardağı vişne
suyu
2 tatlı kaşığı
nişasta
2/3 su bardağı vişne
Hazırlanışı
Pasta tabanını kelepçeli
kalıbın tabanına yerleştirin. 1 çay bardağı kadar vişne suyu
ile keki ıslatın. Toz su muhallebisini su ve süt ile karıştırıp
orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Oda sıcaklığına
gelinceye kadar bekletip kekin üzerine yayın. Muhallebi oda
sıcaklığına geldiğinde soğuması için buzdolabına alın.
Kalan vişne suyunu bir
tencereye alın. Nişastayı ekleyip katılaşıncaya kadar sürekli
karıştırarak pişirin. Vişneleri ekleyip birkaç dak. daha
pişirin ve ocaktan alın. Pastayı buzdolabından alın. Kalıbından
çıkartın bir tabağa alın. Üzerine vişneli sostan gezdirin.
Afiyet olsun.