Malzemeler
1 ad. kakaolu pasta tabanı
1 paket toz su muhallebisi
2 su bardağı süt
2 çay bardağı su

Sosu için
1,5 su bardağı vişne suyu
2 tatlı kaşığı nişasta
2/3 su bardağı vişne

Hazırlanışı
Pasta tabanını kelepçeli kalıbın tabanına yerleştirin. 1 çay bardağı kadar vişne suyu ile keki ıslatın. Toz su muhallebisini su ve süt ile karıştırıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletip kekin üzerine yayın. Muhallebi oda sıcaklığına geldiğinde soğuması için buzdolabına alın.
Kalan vişne suyunu bir tencereye alın. Nişastayı ekleyip katılaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Vişneleri ekleyip birkaç dak. daha pişirin ve ocaktan alın. Pastayı buzdolabından alın. Kalıbından çıkartın bir tabağa alın. Üzerine vişneli sostan gezdirin.
Afiyet olsun.


Related Posts:

  • Meyveli Kedidilli Pasta Malzemeler 400 gr. kedidili bisküvisi Taze meyveler Kreması İçin 150 gr. mascarpone peyniri 60 gr. toz şeker 150 ml. süt 250 ml. krema 1 yemek kaşığı granül kahve Şurup İçin 3 yemek kaşığı gran… Read More
  • Çikolatalı Fıstıklı Enerji Bar Malzemeler 200 gr. bitter çikolata 60 gr. fıstık ezmesi yağı Dolgusu için 60 gr. süt reçeli 50 gr. bitkisel margarin 160 gr. toz şeker 200 gr. fıstık 200 gr. marsh mallow Karamel için 1 su … Read More
  • Vişne Soslu Su Muhallebisi Pastası Malzemeler 1 ad. kakaolu pasta tabanı 1 paket toz su muhallebisi 2 su bardağı süt 2 çay bardağı su Sosu için 1,5 su bardağı vişne suyu 2 tatlı kaşığı nişasta 2/3 su bardağı vişne Hazırlanışı Past… Read More
  • Kırmızı Meyveli Pavlova Malzemeler Pavlova için 8 yumurta akı 440 gr. pudra sekeri 1 tutam tuz Krema için 400 ml. krema 1 çay bardağı pudra şekeri Arası ve üzeri için Ahududu - Frenk üzümü – Çilek Hazırlanışı Pavlovay… Read More
  • Çikolatalı Muz Kremalı Pasta 6 KİŞİLİK Malzemeler Kek İçin 200 gr. tereyağı 200 gr. toz şeker 4 ad. yumurta 85 gr. kakao 140 gr. hazır kek unu 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 3 yemek kaşığı süt Kreması İçin 1 paket muzlu toz p… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV