Malzemeler
1 ad. kakaolu pasta tabanı
1 paket toz su muhallebisi
2 su bardağı süt
2 çay bardağı su

Sosu için
1,5 su bardağı vişne suyu
2 tatlı kaşığı nişasta
2/3 su bardağı vişne

Hazırlanışı
Pasta tabanını kelepçeli kalıbın tabanına yerleştirin. 1 çay bardağı kadar vişne suyu ile keki ıslatın. Toz su muhallebisini su ve süt ile karıştırıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletip kekin üzerine yayın. Muhallebi oda sıcaklığına geldiğinde soğuması için buzdolabına alın.
Kalan vişne suyunu bir tencereye alın. Nişastayı ekleyip katılaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Vişneleri ekleyip birkaç dak. daha pişirin ve ocaktan alın. Pastayı buzdolabından alın. Kalıbından çıkartın bir tabağa alın. Üzerine vişneli sostan gezdirin.
Afiyet olsun.



POPÜLER YAZILAR

ARŞİV