Malzemeler

Hamur için
500 gr. un
125 gr. tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı soğuk su
1-1,5 tatlı kaşığı sirke
1 ad.yumurta sarısı ve akı ayrılmış
1 dilim beyaz peynir ince rendelenmiş

İç harcı için
125 gr. beyaz peynir
125 gr. rendelenmiş eski kaşar peyniri
4-5 ad. közlenmiş patlıcan
Karabiber

Hazırlanışı
Unu ve buzdolabından yeni çıkardığınız minik kesilmiş tereyağını parmaklarınızla birbirine iyice yedirin. Yumurta akını bir tutam tuz ile çırpıp hamura ilave edin. Sarısını üzerine sürmek için bir kenara ayırın. Sirkeyi ilave edin ve yine parmaklarınızla yedirin. Sırası ile soğuk su, zeytinyağı, rendelenmiş bir dilim beyaz peynir ve tuzu ilave ederek yumuşak kıvamda bir hamur harcı olacak şekilde yoğurun. 30 dak. Buzdolabında dinlendirin. Patlıcanları fırında közleyip kabuklarını soyun. İyice süzgeçten geçirin ve 125 gr. Peyniri ilave ederek karıştırın. Karabiberi ilave edin. Dinlenmiş hamuru merdane ile 3-4 santimetre. Kalınlığında açıp bir bardakla yuvarlaklar şeklinde kati. İçine patlıcanlı harçtan bir miktar ilave edin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini katıp ikiye katlayarak fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı sürün ve bir miktar kaşar peyniri serperek önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV