Malzemeler
Hamur
için
500
gr. un
125
gr. tereyağı
1
çay bardağı zeytinyağı
Yarım
su bardağı soğuk su
1-1,5
tatlı kaşığı sirke
1
ad.yumurta sarısı ve akı ayrılmış
1
dilim beyaz peynir ince rendelenmiş
İç
harcı için
125
gr. beyaz peynir
125
gr. rendelenmiş eski kaşar peyniri
4-5
ad. közlenmiş patlıcan
Karabiber
Hazırlanışı
Unu
ve buzdolabından yeni çıkardığınız minik kesilmiş tereyağını
parmaklarınızla birbirine iyice yedirin. Yumurta akını bir tutam
tuz ile çırpıp hamura ilave edin. Sarısını üzerine sürmek
için bir kenara ayırın. Sirkeyi ilave edin ve yine parmaklarınızla
yedirin. Sırası ile soğuk su, zeytinyağı, rendelenmiş bir dilim
beyaz peynir ve tuzu ilave ederek yumuşak kıvamda bir hamur harcı
olacak şekilde yoğurun. 30 dak. Buzdolabında dinlendirin.
Patlıcanları fırında közleyip kabuklarını soyun. İyice
süzgeçten geçirin ve 125 gr. Peyniri ilave ederek karıştırın.
Karabiberi ilave edin. Dinlenmiş hamuru merdane ile 3-4 santimetre.
Kalınlığında açıp bir bardakla yuvarlaklar şeklinde kati.
İçine patlıcanlı harçtan bir miktar ilave edin. Üzerine
rendelenmiş kaşar peynirini katıp ikiye katlayarak fırın
tepsisine dizin. Yumurta sarısı sürün ve bir miktar kaşar
peyniri serperek önceden 170 derecede ısıtılmış fırında
pişirin.
Afiyet
olsun.