Malzemeler
9 ad. milföy hamuru
100 gr. beyaz peynir
2 dal taze biberiye
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı
Milföy hamurlarını 15-20 dak. oda ısısında bekletin. Yumuşayan milföyleri yan yana bitiştirip kare haline getirin ve merdane ile üzerinden geçerek yapışmalarını sağlayın. Beyaz peyniri ufalayarak üzerine serpiştirin. Biberiye yaprakları, tuz ve karabiberi üzerinde gezdirin. Karşılıklı kenarlarını ortasına kadar rulo yaparak sarın. 15 dak. buzdolabında soğutun. 1 cm. kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
6-8 kişilik

Related Posts:

  • Tulum Peynirli Kabak BöreğiMalzemeler Hamuru için 4-5 su bardağı un Yarım paket yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı yoğurt suyu 1 çay bardağı Ayçiçek yağı Aldığı kadar su İç harcı için 1 ad. Soğan … Read More
  • Kıymalı Pratik El Açması Börek Malzemeler 4 su bardağı un 2,5 çay bardağı su 3 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı ayçiçek yağı İç harcı için 250 gr. kıyma 3 ad. soğan Yarım demet maydanoz Tuz, karabiber 4 yemek kaşığı zeytinyağı … Read More
  • Tencere LahmacunuMalzemeler Hamuru için 2 su bardağı un 1 su bardağı su 1 paket instant maya Tuz İç harcı için 1 ad. soğan 200 gr. kıyma Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 ad. domates 6-7 dal… Read More
  • Kahvaltılık BörekMalzemeler 1 ad. soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 7-8 dilim dana füme Yarım kangal sucuk 1 çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz 2 ad. yufka 150 gr. di… Read More
  • Ciğerli ve Soğanlı BörekMalzemeler Hamuru için 500 gr. un 1 çay bardağı Ayçiçek yağı 1 çay bardağı süt 1 paket kabartma tozu Tuz Buğday nişastası İç harcı için 1 takım kuzu Akciğer 2 soğan Ayçiç… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV