150 gr. yumuşak tereyağı
Yarım çay bardağı
ayçiçeği yağı
Yarım çay bardağı
yoğurt
1 ad. yumurta akı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un
İç harcı için
150 gr. çekirdeksiz siyah
zeytin
Üzeri için
1 ad. yumurta sarısı
Çörek otu
Hazırlanışı
Hamur için, un ve
kabartma tozu dışındaki ürünleri karıştırın. Un ile kabartma
tozunu eleyin ve yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparıp
elinizde yuvarlak açın. Ortasına bir miktar zeytin koyun ve
yuvarlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden
ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar
pişirin. Afiyet olsun.
8 Kişilik