4 su bardağı un
20 gr. yaş maya
Yarım su bardağı ılık
su
1 ad. yumurta
1 tatlı kaşığı toz
şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ayçiçek
yağı
300 gr. rendelenmiş beyaz
peynir
1 haşlanmış patates
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
Tuz, karabiber, kırmızı
pul biber
Hazırlanışı
Böreğin iç harcı için,
patatesi soyup rendeleyin. Rendelenmiş beyaz peynir ve zeytinyağ
ile karıştırın. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberle ilave
edin. Yaş mayayı bir kaba alın. Ilık suyu ilave edip mayayı
eritin. Yumurta, şeker, tuz, ılık süt ve ayçiçek yağını
ilave edip harmanlayın. Unu azar azar ilave edip hamuru yoğurun.
Hamuru 10 eşit parçaya ayırın. Parçaları yemek tabağı
büyüklüğünde açıp aralarına ayçiçek yağı sürerek üst
üste dizin. Hamuru 35 cm. çapında açın. Üzerine iç harcın bir
kısmını yayın ve katlayın. Tekrar harç serpip yine katlayın.
Üzerine zeytinyağı sürüp yapışmaz yüzeyli tavada iki tarafını
kızartın. Tavaya yarım çay bardağı ılık su ekleyip kısık
ateşte suyu çekene kadar pişirmeye devam edin. Afiyet olsun.
6 kişilik