Malzemeler
1 + 3/4 su bardağı
dondurulmuş vişne
2 su bardağı vişne suyu
1,5 yemek kaşığı toz
jelatin
1 su bardağı az yağlı
yoğurt
Nane yapraklan
Hazırlanışı
Vişneleri kadehlere
dağıtın ve içi buz dolu bir kaseye yan yatırın. Vişne suyunun
yarısını bir tencereye alın. Kaynamaya yakın ocaktan alıp,
üzerine bir yemek kaşığı toz jelatin serpin. Jelatin çözülene
kadar karıştınn. Vişne suyunun yansını vişnelerin üzerine
döküp, hafif donana kadar buz dolu kasede eğik olarak bekletin.
Kalan vişne suyunu ısıtın. İçine jelatin ekleyerek eritip
ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Ilınan vişne suyunu yoğurtla
karıştınn. Yoğurtlu karışımı vişnelerin üzerine aktarın.
Buzdolabına 2-3 saat dinlendirin. Donan tatlının üzerini nane
yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun.
2 Kişilik