Malzemeler
1 + 3/4 su bardağı dondurulmuş vişne
2 su bardağı vişne suyu
1,5 yemek kaşığı toz jelatin
1 su bardağı az yağlı yoğurt
Nane yapraklan

Hazırlanışı
Vişneleri kadehlere dağıtın ve içi buz dolu bir kaseye yan yatırın. Vişne suyunun yarısını bir tencereye alın. Kaynamaya yakın ocaktan alıp, üzerine bir yemek kaşığı toz jelatin serpin. Jelatin çözülene kadar karıştınn. Vişne suyunun yansını vişnelerin üzerine döküp, hafif donana kadar buz dolu kasede eğik olarak bekletin. Kalan vişne suyunu ısıtın. İçine jelatin ekleyerek eritip ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Ilınan vişne suyunu yoğurtla karıştınn. Yoğurtlu karışımı vişnelerin üzerine aktarın. Buzdolabına 2-3 saat dinlendirin. Donan tatlının üzerini nane yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun.
2 Kişilik


Related Posts:

  • Vişneli Ve Yoğurtlu Jöle Malzemeler 1 + 3/4 su bardağı dondurulmuş vişne 2 su bardağı vişne suyu 1,5 yemek kaşığı toz jelatin 1 su bardağı az yağlı yoğurt Nane yapraklan Hazırlanışı Vişneleri kadehlere dağıtın ve içi … Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV