
200 gr.
bitter çikolata
60 gr.
fıstık ezmesi yağı
Dolgusu
için
60 gr.
süt reçeli
50 gr.
bitkisel margarin
160 gr.
toz şeker
200 gr.
fıstık
200 gr.
marsh mallow
Karamel
için
1 su
bardağı toz şeker
25 gr.
tereyağı
1 çay bardağı süt
reçeli
Üzeri için
200 gr. bitter çikolata
60 gr. Tereyağı
Hazırlanışı
Çikolata ve tereyağını
bir tencereye alarak benmari usulü eritin. 24 x 24 cm.
boyutlarındaki bir kalıbın tabanına yağlı kağıt ile serin.
Eriyen çikolatayı kalıba döküp bir spatula ile yayın.
Dondurucuda en az 2 saat bekletin.
Dolgusu için süt reçeli,
tereyağı ve toz şekerini bir sos tenceresine alın. Sürekli
çırparak pişirin. Katılaşıp kaynadıktan sonra ocaktan alıp
bir mikser yardımıyla 5 dak. daha çırpın. Fıstık ve
marshmallowu ilave edip çırpmaya devam edin. Fıstıkları ilave
edip bir kaşık yardımıyla tekrar karıştırın. Dondurucudan
çıkarttığınız çikolatanın üzerine yayın.
Karamel sosu hazırlamak
için toz şekeri bitkisel margarin ile birlikte bir cezveye alın.
Şeker karamelize olmaya başlayınca ocaktan alıp süt reçelini
ekleyin. Karışım, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar
blenderdan geçirip marsmallowlu karışımın üzerine yayın.
Üzeri için de çikolata
ve fıstık ezmesini aynı şekilde benmari usulü eritip karamelin
üzerine yayın ve tekrar dondurucuya alın. Çikolata tamamen
donuncaya kadar bekletin. Dilimleyip soğuk servis yapın. Afiyet
olsun.
6
kişilik