1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ayçiçeği
yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 ad.yumurta akı
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz
şeker
Aldığı kadar un
İç harcı için
150 gr. beyaz peynir
Üzeri için
1 ad. yumurta sarısı
Susam
Hazırlanışı
Süt,
maya ve şekeri karıştırın. Ayçiçeği yağı, yoğurt, yumurta
akı, tuz ve azar azar unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur
oluşana kadar yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp 60 dk. kadar
mayalandırın. Hamurdan bezeler kopartıp yaklaşık 10 cm.
genişliğinde yuvarlak açın. Yan taraflarından 1,5 cm. bırakıp
bıçakla dikine koparmadan çizik oluşturun. Ortalarına peynir
koyup yan taraflarını iç içe sokarak şekil oluşturun. Yağlı
kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısını
üzerlerine sürüp susam serpin ve 160 dereceye ayarlı fırında
pişirin. Poğaçalar kabarmaya başlayınca fırının derecesini
200 dereceye getirip kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
6
Kişilik