Malzemeler
4,5 su bardağı un
Yarım su bardağı kakao
1 Lt. süt
2 çay bardağı Ayçiçek yağı
2 ad. yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
200 ml. krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Vişne, böğürtlen veya çilek

Hazırlanışı
Un, kakao, süt, ayçiçek yağı, yumurtalar, karbonat ve tuzu bir kasede çırpın( Krepleri hazırlamak için). Hafif yağlanmış teflon tavaya bir kepçe dolusu hamur döküp ince bir tabaka halinde yayın. Her iki yüzünü pişirin. Bu şekilde tüm krep hamurunu hazırlayın. Kreması için 200 ml. Krema ve
1 yemek kaşığı pudra şekerini bir kaba koyarak çırpın. Krep hamurlarını arasına krema sürerek üst üste dizin. En üst kata da krema sürün. Üzerine vişne, böğürtlen veya çilek koyarak süsleyin Afiyet olsun.
6 kişilik


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV