4,5 su bardağı un
Yarım su bardağı kakao
1 Lt. süt
2 çay bardağı Ayçiçek
yağı
2 ad. yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
200 ml. krema
1 yemek kaşığı pudra
şekeri
Vişne, böğürtlen veya çilek
Hazırlanışı
Un, kakao, süt, ayçiçek
yağı, yumurtalar, karbonat ve tuzu bir kasede çırpın( Krepleri
hazırlamak için). Hafif yağlanmış teflon tavaya bir kepçe
dolusu hamur döküp ince bir tabaka halinde yayın. Her iki yüzünü
pişirin. Bu şekilde tüm krep hamurunu hazırlayın. Kreması için
200 ml. Krema ve
1 yemek kaşığı pudra
şekerini bir kaba koyarak çırpın. Krep hamurlarını arasına
krema sürerek üst üste dizin. En üst kata da krema sürün.
Üzerine vişne, böğürtlen veya çilek koyarak süsleyin Afiyet olsun.
6 kişilik