Malzemeler
4 yaprak milföy hamuru
1/3 su bardağı su
2/3 su bardağı toz şeker
10-12 ad. kayısı
Yarım su bardağı file badem
Taze kekik

Hazırlanışı
Karamel için su ve toz şekeri bir tencereye alın. Şekerin eriyimesi için kaynatın. Kaynadıktan sonra renginin koyulaşması için 5 dak. daha kaynatıp ocaktan alın. Karameli 20 cm'lık bir kek kalıbının tabanına iyice yayın. Karamelin üzerine ortadan böldüğünüz kayısıları yerleştirip file badem serpin. Üzerini birleştirip açtığınız milföy hamuru ile kapatın. Hamurun üzerine sivri birşeyle delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföy hamuru kızana kadar yaklaşık 35 dak. pişirin. Taze kekik ile süsleyin. Afiyet olsun.
8 Kişilik

Related Posts:

  • Kayısılı Tart Tatin Malzemeler 4 yaprak milföy hamuru 1/3 su bardağı su 2/3 su bardağı toz şeker 10-12 ad. kayısı Yarım su bardağı file badem Taze kekik Hazırlanışı Karamel için su ve toz şekeri bir tencereye alın. Şeker… Read More
  • Patlıcanlı Patatesli Mini Tartölet Malzemeler 150 gr. margarin 1 ad. yumurta 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı un Hazırlanışı Un, oda ısısında yumuşatılmış margarin, yumurta ve tuzu bir kaba alıp yoğurun. Hamuru küçük bezelere ayırıp içleri yağl… Read More
  • Pırasalı Tart 6 KİŞİLİK Malzemeler Hamuru İçin 1 su bardağı un 125 gr yumuşak margarin 1 paket kabartma tozu 1 yumurta Harcı İçin 1 kg pırasa 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı Yarım su bardağı un Yarım su bardağı süt 1 çay … Read More
  • Kabaklı Tart Malzemeler Hamur için 100 gr. tereyağı 1 çay bardağı ayçiçek yağı 1 çay bardağı yoğurt Yarım paket kabartma tozu 4 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz İç harcı için 3 ad. kabak 2 yemek kaşığı zeytiny… Read More
  • Peynirli Mantarlı Tart 4-6 Kişilik Malzemeler 2 ad. orta boy patates 125 gr. tereyağı 200 gr. un Tuz Üzeri İçin 300 gr. mantar 200 gr. labne peyniri 1 ad. soğan Tuz, karabiber Zeytinyağı Hazırlanışı Patateslerin kabuğu… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV