Malzemeler
4
yaprak milföy hamuru
1/3 su
bardağı su
2/3 su
bardağı toz şeker
10-12
ad. kayısı
Yarım
su bardağı file badem
Taze
kekik
Hazırlanışı
Karamel için su ve toz
şekeri bir tencereye alın. Şekerin eriyimesi için kaynatın.
Kaynadıktan sonra renginin koyulaşması için 5 dak. daha kaynatıp
ocaktan alın. Karameli 20 cm'lık bir kek kalıbının tabanına
iyice yayın. Karamelin üzerine ortadan böldüğünüz kayısıları
yerleştirip file badem serpin. Üzerini birleştirip açtığınız
milföy hamuru ile kapatın. Hamurun üzerine sivri birşeyle
delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföy
hamuru kızana kadar yaklaşık 35 dak. pişirin. Taze kekik ile
süsleyin. Afiyet olsun.
8 Kişilik