Malzemeler
400 ml. krema
6 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı toz jelatin
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı nişasta
Nane yapraklan
400 gr kayısı
1 yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanışı
Sos hazırlamak için, kayısıların çekirdeklerini çıkarın. Bir tencerenin içine koyup üzerine şeker serpin. Yumuşaması için kısık ateşte pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan alıp kayısıyı ılındırın. İnce telli süzgeçten geçirin. Buzdolabına koyup soğumasını sağlayın. Kremalı tatlı için, jelatin ve nişastayı süte ilave edip iyice karıştırın. Krema ve şekeri tencereye koyup ısıtın. Sütlü karışımı ilave edip çırpın. Muhallebi kıvamında koyulaşmasını sağlayana kadar pişirin. Suyla ıslatılmış kaselere paylaştırın. Oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabında 2-3 saat bekletin. Kayısı sosunu kaselere paylaştırın. Nane yapraklarıyla süsleyin. Afiyet olsun.
6 Kişilik


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV