400 ml. krema
6 yemek kaşığı toz
şeker
2 tatlı kaşığı toz
jelatin
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı nişasta
Nane yapraklan
400 gr kayısı
1 yemek kaşığı toz
şeker
Hazırlanışı
Sos hazırlamak için,
kayısıların çekirdeklerini çıkarın. Bir tencerenin içine
koyup üzerine şeker serpin. Yumuşaması için kısık ateşte
pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan alıp kayısıyı ılındırın.
İnce telli süzgeçten geçirin. Buzdolabına koyup soğumasını
sağlayın. Kremalı tatlı için, jelatin ve nişastayı süte ilave
edip iyice karıştırın. Krema ve şekeri tencereye koyup ısıtın.
Sütlü karışımı ilave edip çırpın. Muhallebi kıvamında
koyulaşmasını sağlayana kadar pişirin. Suyla ıslatılmış
kaselere paylaştırın. Oda ısısında ılındıktan sonra
buzdolabında 2-3 saat bekletin. Kayısı sosunu kaselere
paylaştırın. Nane yapraklarıyla süsleyin. Afiyet olsun.
6 Kişilik