Malzemeler
300 gr. tel kadayıf
75 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı fındık yağı
300 gr. lor peyniri
100 gr. künefe peyniri
1 yemek kaşığı gül suyu
1 yemek kaşığı pudra şekeri
350 gr. pudra şekeri
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı gül suyu
1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı
Künefe peynirini rendenin ince yanıyla rendeleyin. Lor peyniri, gül suyu ve pudra şekerini ilave edip karıştırın. Üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında 24 saat bekletin.
Şerbet için su ve pudra şekerini tencereye alıp karıştırın. Hafifçe koyulaşana kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edip tencereyi ocaktan alın. Gül suyunu ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. Fırını 150 derecede ısıtın. Kadayıfı büyük bir tepsinin koyun. Telleri kırmadan birbirinden ayırmaya çalışın. Tereyağını eritip fındık yağıyla kanştınn. Yağı kadayıfın üzerine gezdirip yine yavaş hareketlerle harmanlayın.
Kadayıfın üçte birini ayırıp içine yağlı kağıt konulmuş yuvarlak bir kalıbın içine yayın. Elinizle hafifçe bastırıp üzerini düzleyin. Kadayıfı sıcak fınnda 30 dak. pişirin. Fırından alıp soğutun. Kalan kadayıfı yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine yayın. Sıcak fırında kızarana kadar bekletin. Şekillendirdiğiniz kadayıfı servis tabağına alın. Üzerine şerbeti gezdirin. Lor peynirli karışımı kadayıfın üzerine yayın. Vişne tanelerini üzerine serpin. Diğer kadayıfı lor peynirinin üzerine serpin. Afiyet olsun.
8 Kişilik

Related Posts:

  • Vişneli Tel Kadayıf Tatlısı Malzemeler 300 gr. tel kadayıf 75 gr. tereyağı 1 yemek kaşığı fındık yağı 300 gr. lor peyniri 100 gr. künefe peyniri 1 yemek kaşığı gül suyu 1 yemek kaşığı pudra şekeri 350 gr. pudra şekeri Yarım su ba… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV