Malzemeler
300 gr. tel kadayıf
75 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı fındık
yağı
300 gr. lor peyniri
100 gr. künefe peyniri
1 yemek kaşığı gül
suyu
1 yemek kaşığı pudra
şekeri
350 gr. pudra şekeri
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı gül
suyu
1 yemek kaşığı limon
suyu
Hazırlanışı
Künefe peynirini rendenin
ince yanıyla rendeleyin. Lor peyniri, gül suyu ve pudra şekerini
ilave edip karıştırın. Üzerini streç folyoyla kapatıp
buzdolabında 24 saat bekletin.
Şerbet için su ve pudra
şekerini tencereye alıp karıştırın. Hafifçe koyulaşana kadar
kaynatın. Limon suyunu ilave edip tencereyi ocaktan alın. Gül
suyunu ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. Fırını
150 derecede ısıtın. Kadayıfı büyük bir tepsinin koyun.
Telleri kırmadan birbirinden ayırmaya çalışın. Tereyağını
eritip fındık yağıyla kanştınn. Yağı kadayıfın üzerine
gezdirip yine yavaş hareketlerle harmanlayın.
Kadayıfın üçte birini
ayırıp içine yağlı kağıt konulmuş yuvarlak bir kalıbın
içine yayın. Elinizle hafifçe bastırıp üzerini düzleyin.
Kadayıfı sıcak fınnda 30 dak. pişirin. Fırından alıp soğutun.
Kalan kadayıfı yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine yayın.
Sıcak fırında kızarana kadar bekletin. Şekillendirdiğiniz
kadayıfı servis tabağına alın. Üzerine şerbeti gezdirin. Lor
peynirli karışımı kadayıfın üzerine yayın. Vişne tanelerini
üzerine serpin. Diğer kadayıfı lor peynirinin üzerine serpin.
Afiyet olsun.
8 Kişilik