Malzemeler
3 ad. yumurta
250 gr. toz badem
100 gr. rendelenmiş Hindistan cevizi
125 gr. pudra şekeri
100 gr. irmik Yarım portakalın kabuğu

Şerbeti için
500 gr. toz şeker
500 ml. su
Yarım limonun suyu

Üzeri için
Kabuksuz badem

Hazırlanışı
Şerbeti için, su ve toz şekeri bir tencereye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
Yumurtaları geniş bir kasede çırpın. Kalan tüm malzemeyi ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Harcı sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın.
Üzerlerine birer bütün badem yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dak. pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirip 120 dak. dinlendirin.
6 Kişilik

Related Posts:

  • Badem Tatlısı Malzemeler 3 ad. yumurta 250 gr. toz badem 100 gr. rendelenmiş Hindistan cevizi 125 gr. pudra şekeri 100 gr. irmik Yarım portakalın kabuğu Şerbeti için 500 gr. toz şeker 500 ml. su Yarım limonun s… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV