3 ad. yumurta
250 gr. toz badem
100 gr. rendelenmiş
Hindistan cevizi
125 gr. pudra şekeri
100 gr. irmik Yarım
portakalın kabuğu
Şerbeti için
500 gr. toz şeker
500 ml. su
Yarım limonun suyu
Üzeri için
Kabuksuz badem
Hazırlanışı
Şerbeti için, su ve toz
şekeri bir tencereye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kısık
ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ekleyip
ocaktan alın.
Yumurtaları geniş bir
kasede çırpın. Kalan tüm malzemeyi ekleyip pürüzsüz bir kıvam
elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Harcı sıkma
torbasına doldurup yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz
büyüklüğünde parçalar sıkın.
Üzerlerine birer bütün
badem yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25
dak. pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirip
120 dak. dinlendirin.
6 Kişilik