2 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı kuru
maya
2 kesme şeker
5,5 su bardağı un
Yarım çay bardağı
zeytinyağı
1 tutam tuz
İç harç için
100 g ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1,5 çay kaşığı
yenibahar
6 yemek kaşığı toz
şeker
Hamuru açmak için
1 çay bardağı
zeytinyağı
Üzeri için
3 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı su
Hazırlanışı
Ilık su, kuru maya ve
kesme şekeri bir kaba alarak karıştırıp mayanın kabarması için
20 dak. bekletin. Un, zeytinyağı ve tuzu ilave edip yoğurun.
Hamurun üzerini nemli bîr bezle örterek 30 dak. dinlendirin.
İç harcını hazırlamak
için ceviz, baharatlar ve toz şekeri blenderdan geçirin. Dinlenen
hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Üzerine zeytinyağı sürerek bir
merdane yardımı ile ince açın. Açtığınız hamurların üzerine
iç harcı paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Ruloları eşit
parçalar olacak şekilde kesin.
Lokumları hafif
yağladığınız yuvarlak bir kek kalıbına dizin. Üzerini nemli
bir bezle örterek 15 dak. dinlendirin. Pekmez ve suyu bir kasede
karıştırıp dinlenen hamurların üzerine sürün. Önceden
ısıtılmış 180 derece fırında üzeri1 kızarmcaya kadar
pişirin. Afiyet olsun.
8 Kişilik