Malzemeler
2 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı kuru maya
2 kesme şeker
5,5 su bardağı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tutam tuz

İç harç için
100 g ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1,5 çay kaşığı yenibahar
6 yemek kaşığı toz şeker

Hamuru açmak için
1 çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için
3 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı su

Hazırlanışı
Ilık su, kuru maya ve kesme şekeri bir kaba alarak karıştırıp mayanın kabarması için 20 dak. bekletin. Un, zeytinyağı ve tuzu ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bîr bezle örterek 30 dak. dinlendirin.
İç harcını hazırlamak için ceviz, baharatlar ve toz şekeri blenderdan geçirin. Dinlenen hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Üzerine zeytinyağı sürerek bir merdane yardımı ile ince açın. Açtığınız hamurların üzerine iç harcı paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Ruloları eşit parçalar olacak şekilde kesin.
Lokumları hafif yağladığınız yuvarlak bir kek kalıbına dizin. Üzerini nemli bir bezle örterek 15 dak. dinlendirin. Pekmez ve suyu bir kasede karıştırıp dinlenen hamurların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri1 kızarmcaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
8 Kişilik

Related Posts:

  • Bursa Cevizli Lokumu Malzemeler 2 su bardağı ılık su 2 yemek kaşığı kuru maya 2 kesme şeker 5,5 su bardağı un Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 tutam tuz İç harç için 100 g ceviz 1 çay kaşığı tarçın 1,5 çay kaşığı yenib… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV