4 su bardağı un
1 paket instant maya
Yarım su bardağı toz
şeker
2 tutam tuz
1 su bardağı süt
1 ad. yumurta
100 gr. tereyağı
Baharatlı karışım
için
200 gr. tereyağı
2 su bardağı esmer şeker
1 çay kaşığı toz
tarçın
1 çay kaşığı toz
zencefil
3 kakule tohumu
1 tutam yenibahar
1 çubuk vanilya
Hazırlanışı
Hamur için un, maya,
şeker ve tuzu harmanlayın, ortasını havuz biçiminde açıp, süt,
yumurta ve tereyağını ekleyip karıştırın. Pürüzsüz bir
kıvam alıncaya kadar yoğurun. Baharat karışımı için
tereyağını bir tavada esmerleşene kadar pişirin, kenara alıp
soğutun. Ayrı bir kasede esmer şekeri tüm baharatlarla
karıştırın.
Hazırladığınız
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp önce tereyağına
sonra baharat karışımına bulayın, tüm hamurlar için aynı
işlemi tekrarlayıp hamurları kalıbınıza dizin.
Kek kalıbınızın
üzerini iyice hava almayacak şekilde kapatıp 1.5-2 saat oda
sıcaklığında mayalandım. Dinlenen hamurlan önceden ısıtılmış
180 derece fınnda 30-35 dak. pişirin. Fınndan çıkannca 5 dak.
dinlendirin ters çevirip 5 dak. daha dinlendirin. Afiyet olsun.
6 Kişilik