Malzemeler
250 gr. tereyağı
2 su bardağı beyaz un

Şertbeti için
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Üzeri için
Fındık

Hazırlanışı
Şerbeti için su ve toz şekeri bir sos tenceresine alm.
Şeker bütünüyle eriyinceye kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
Tereyağını bir tencerede eritin. Unu ekleyip rengi dönünceye kadar karıştırarak kavurun. Un altın sarısı rengini aldığında altını kısıp şerbeti ekleyin ve helva koyulaşıncaya kadar yaklaşık 3-4 dak. daha karıştırarak pişirin.
Ocaktan alın ve kapağı kapalı olarak helva ılınıncaya kadar dinlendirin. Ilınan helvayı bir kalıp yardımı ile şekillendirin. Üzerini fındık ile süsleyin. Afiyet olsun.
6 Kişilik

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV