250 gr. tereyağı
2 su bardağı beyaz un
Şertbeti için
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Üzeri için
Fındık
Hazırlanışı
Şerbeti için su ve toz
şekeri bir sos tenceresine alm.
Şeker bütünüyle
eriyinceye kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın.
Limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
Tereyağını bir
tencerede eritin. Unu ekleyip rengi dönünceye kadar karıştırarak
kavurun. Un altın sarısı rengini aldığında altını kısıp
şerbeti ekleyin ve helva koyulaşıncaya kadar yaklaşık 3-4 dak.
daha karıştırarak pişirin.
Ocaktan alın ve kapağı
kapalı olarak helva ılınıncaya kadar dinlendirin. Ilınan helvayı
bir kalıp yardımı ile şekillendirin. Üzerini fındık ile
süsleyin. Afiyet olsun.
6 Kişilik