3 yemek kaşığı yoğurt
250 gr. Tereyağı
1 tatlı kaşığı
karbonat
1 yemek kaşığı limon
suyu
4 su bardağı un
Şerbeti için
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Üzeri için
Ceviz Toz tarçın
Hazırlanışı
Şerbeti için su ve toz
şekeri bir tencereye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar pişirin.
Limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
Hamuru için yoğurt,
tereyağı, karbonat ve limon suyunu bir kabda karıştırın. Unu
ekleyip ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edecek şekilde
yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dak. dinlendirin.
Dinlenen hamuru iki eşit
parçaya ayırın. Parçalardan bir tanesini unlanmış tezgah
üzerine alarak ince açın. Açtığınız hamurlardan şekilli bir
kurabiye kalıbıyla parçalar kesin ve yağlı kağıt serili fırın
tepsisine alın. İkinci parçayı da aynı şekilde açın ve aynı
kalıpla parçalar kesin, ikinci parçaların ortasından bir kalıp
yardımıyla parçalar kesin. Ortası boş hamurları tepsideki
parçaların üzerine yerleştirin. Cevizleri hamurların ortasındaki
boşluklara yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında
hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dak. pişirin. Fırından
alıp sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. 2-3 saat
dinlendirin. Üzerine tarçın serpin. Afiyet olsun.
6 Kişilik