Malzemeler

3 yemek kaşığı yoğurt
250 gr. Tereyağı
1 tatlı kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı limon suyu
4 su bardağı un

Şerbeti için
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Üzeri için
Ceviz Toz tarçın

Hazırlanışı
Şerbeti için su ve toz şekeri bir tencereye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar pişirin. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
Hamuru için yoğurt, tereyağı, karbonat ve limon suyunu bir kabda karıştırın. Unu ekleyip ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dak. dinlendirin.
Dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırın. Parçalardan bir tanesini unlanmış tezgah üzerine alarak ince açın. Açtığınız hamurlardan şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. İkinci parçayı da aynı şekilde açın ve aynı kalıpla parçalar kesin, ikinci parçaların ortasından bir kalıp yardımıyla parçalar kesin. Ortası boş hamurları tepsideki parçaların üzerine yerleştirin. Cevizleri hamurların ortasındaki boşluklara yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dak. pişirin. Fırından alıp sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. 2-3 saat dinlendirin. Üzerine tarçın serpin. Afiyet olsun.
6 Kişilik

Related Posts:

  • Cevizli Bülbül Yuvası Malzemeler 3 yemek kaşığı yoğurt 250 gr. Tereyağı 1 tatlı kaşığı karbonat 1 yemek kaşığı limon suyu 4 su bardağı un Şerbeti için 4 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 2-3 damla limon suyu Üzeri … Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV