Malzemeler
1 su bardağı susam
1,5 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı
Susamı yapışmaz yüzeyli bir tavada rengi hafif dönünceye kadar kavurun. Ayrı bir tencerede toz şekerini ara ara karıştırarak eritin. Şeker erir erimez kavrulmuş susamı ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin. Karışım yoğunlaşıp kıvam almaya başladığında ocaktan alın ve yağlı kağıt serili bir tepsiye ince bir tabaka halinde yayın. Hafif ılınınca dilimleyin. Soğuyup katılaştıktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
6 Kişilik

Related Posts:

  • Badem Ezmeli Sarma Tarifi 6-8 KİŞİLİK Malzemler 4 yufka 50 gr. tereyağı 1 yumurta 1 çay kaşığı toz tarçın İç harcı için 50 gr. tereyağı 1 su bardağı kabuksuz badem 1 yumurta sarısı Yarım çay kaşığı badem esansı Yarım su b… Read More
  • Bayram Bonbonları Tarifi 8-10 KİŞİLİK Malzemeler 500 gr. ceviz içi 2 su bardağı pudra şeker 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 yumurta akı 100 gr. kadayıf 30 gr. tereyağı Hazırlanışı Cevizleri mutfak robotunda çekin. Pudra şeker, limon k… Read More
  • Kaymaklı İrmik Helvası Tarifi 8 KİŞİLİK Malzemeler 200 gr. tereyağı 80 gr. dolmalık fıstık 200 gr. irmik 4 su bardağı süt 2 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 200 gr. kaymak Antep fıstığı Hazırlanışı Tereyağını derin bir… Read More
  • Karamelli Muhallebi Tarifi 6 KİŞİLİK Malzemeler Karamel için 8 yemek kaşığı toz şeker Muhallebi için 1 yumurta litre süt 3 yemek kaşığı un 8 yemek kaşığı toz şeker parça ince dövülmüş damla sakızı Hazırlanışı Karamel içi… Read More
  • Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi 8 KİŞİLİK Malzemeler 1 kg. kabuğu soyulmuş balkabağı 2 su bardağı toz şeker 1 çay bar dağı tahin 1,5 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi Hazırlanışı Kabakları bir parmak kalınlığında dilimleyin. Dikdörtgen fırı… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV