400 gr. tel kadayıf
200 gr. tereyağı
Şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon
suyu
1 yemek kaşığı
portakal suyu
400 gr. iç ceviz
Hazırlanışı
Kadayıfı ufak parçalar
halinde koparın ve küçük muffin kaplarının tabanına
paylaştırın. Üzerine bastırarak kadayıfın kalıpların içine
iyice yerleşmesini sağlayın. Kuruması için 1 gece oda ısısında
bekletin. Tereyağını kısık ateşte eritip süzgeçten geçirin.
Kuruyan kadayıfların üzerine kaşıkla eritilmiş tereyağı dökün
ve önceden ısıtılmış 180 fırında kadayıflar kızanncaya
kadar yaklaşık 15 dak. pişirin. Fırından çıkarıp 5 dak.
bekletin. Kadayıf çanaklarını dikkatlice kalıplardan çıkarıp
kağıt havlu üzerine dizin. Şerbeti için şeker ile suyu
tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan
sonra limon suyunu ekleyip 10 dak. daha kaynatın. Portakal suyu ile
tatlandırıp iç cevizleri ekleyin ve birkaç dakika pişirin.
Şerbetli cevizli karışımı kaşık yardımı ile kadayıfların
içine doldurun ve soğutun. Afiyet olsun
6 Kişilik