Malzemeler
400 gr. tel kadayıf
200 gr. tereyağı

Şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı portakal suyu
400 gr. iç ceviz

Hazırlanışı
Kadayıfı ufak parçalar halinde koparın ve küçük muffin kaplarının tabanına paylaştırın. Üzerine bastırarak kadayıfın kalıpların içine iyice yerleşmesini sağlayın. Kuruması için 1 gece oda ısısında bekletin. Tereyağını kısık ateşte eritip süzgeçten geçirin. Kuruyan kadayıfların üzerine kaşıkla eritilmiş tereyağı dökün ve önceden ısıtılmış 180 fırında kadayıflar kızanncaya kadar yaklaşık 15 dak. pişirin. Fırından çıkarıp 5 dak. bekletin. Kadayıf çanaklarını dikkatlice kalıplardan çıkarıp kağıt havlu üzerine dizin. Şerbeti için şeker ile suyu tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 10 dak. daha kaynatın. Portakal suyu ile tatlandırıp iç cevizleri ekleyin ve birkaç dakika pişirin. Şerbetli cevizli karışımı kaşık yardımı ile kadayıfların içine doldurun ve soğutun. Afiyet olsun
6 Kişilik

Related Posts:

  • Cevizli Kadayıf Çanakları Malzemeler 400 gr. tel kadayıf 200 gr. tereyağı Şerbeti için 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı portakal suyu 400 gr. iç ceviz Hazırlanışı Kadayıfı … Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV