Malzemeler
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı irmik
1 paket milföy hamuru
150 gr. file Antep fıstığı
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı bal

Hazırlanışı
İrmik ve sütü bir tencereye alın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Milföy hamurlarını dörde bölün. İçlerine irmikli muhallebiden yayıp file Antep fıstığı ekleyin ve üçgen şeklinde kapatın. Şöbiyetleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dak. pişirin. Sıcakken üzerlerine bal gezdirin. Afiyet olsun.
6 Kişilik

Related Posts:

  • Şerbetli İstiridye TatlısıMalzemeler  Hamuru için 2 ad. yumurta Yarım su bardağı toz şeker 1 çay bardağı zeytinyağı 125 gr. tereyağı 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 4 su bardağı un Yarım su bardağı irmik&n… Read More
  • Şam Tatlısı TarifiMalzemeler 1 yumurta Yarim su bardağı toz şeker Yarım su bardağı ayçiçeği yağı Yarım su bardağı yoğurt 3 su bardağı irmik 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 30 gr margarin 1,5-2… Read More
  • Dondurmalı Katmer Tatlısı Malzemeler 60 gr tereyağı 12 ad. baklava yufkası 8 yemek kaşığı toz şeker 8 yemek kaşığı toz Antep fıstığı 3 yemek kaşığı kaymak Dondurma Hazırlanışı Tereyağını bir tencerede eritin. Baklava yufkalarından … Read More
  • Fındıklı Un Helvası Malzemeler 250 gr. tereyağı 2 su bardağı beyaz un Şertbeti için 2,5 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su Yarım limonun suyu Üzeri için Fındık Hazırlanışı Şerbeti için su ve toz şekeri bir s… Read More
  • Şerbetli İrmik TatlısıMalzemeler Hamuru için 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 ad. yumurta 1 su bardağı irmik 1 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Tuz … Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV