190 gr. un
Yarım su bardağı kakao
3/4 çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
150 gr. tereyağı
100 gr. esmer şeker
100 gr. toz şeker
3 yumurta
1 çay kaşığı vanilya
60 gr. çikolata
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı kaynar su
120 gr. sütlü damla çikolata
1 su bardağı süt
Beyaz şeker hamuru
Hazırlanışı
Bir kabın içinde un, kakao,
karbonat, kabartma tozu ve bir tutam kadar tuzu birbirine karıştırın.
Başka bir kabın içinde tereyağını krema kıvamına gelinceye
kadar çırpın. İçine şekerleri ekleyip çırpmaya şekerler
tamamen eriyinceye kadar devam edin. Yumurtalar, vanilya, benmari
usulü erittiğiniz çikolata ve sütü ekleyip tüm malzeme iyice
karışıncaya kadar çırpmaya devam edin. Malzemelrin hepsi tamamen
karıştığında kuru malzemeleri ekleyip bir spatula yardımıyla
kanştınn. Kaynar su ve damla çikolatayı ekleyip bir spatula
yardımıyla harcı söndürmeden kanştınn. 25 cm. çapındaki
hafif yağladığınız kek kalıbına harcı alm. Önceden ısıtılmış
180 derece fınnda 35-40 dak. pişirin. Fmndan alıp soğumaya
bırakın. Soğuyan keki ortadan ikiye parçaya kesin. Parçalardan
farklı boyutlardaki çember kalıplarla daireler kesin. Şeker
hamurunu bir merdane yardımıyla açıp keklerin üzerini kaplayın.
Küçük olan kekin alt kısmını sütle ıslatın ve büyük kekin
üzerine yapıştırın. Afiyet olsun.
4 Kişilik
4 Kişilik