Malzemeler
1 kg. havuç
2 su bardağı toz şeker
200 gr. fındık
1 su bardağı Hindistan cevizi

Hazırlanışı
Kabuklarını soyduğunuz havuçları bol suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp rendenin küçük tarafı ile rendeleyin. Rendelediğiniz havuçları bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ekleip havuçlar suyunu çekip şeker tamamen eriyinceye kadar yüksek ateşte karıştırarak pişirin. Fındıkları un kıvamına gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin ve havuçlara ekleyip 2 dak. daha kavurun. Cezeryeyi bir kaba yayın. Tamamen soğuyup katılaştıktan sonra dilimleyin. Hindistan cevizine bulayın. Afiyet olsun.
10 Kişilik

Related Posts:

  • Bayram Bonbonları Tarifi 8-10 KİŞİLİK Malzemeler 500 gr. ceviz içi 2 su bardağı pudra şeker 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 yumurta akı 100 gr. kadayıf 30 gr. tereyağı Hazırlanışı Cevizleri mutfak robotunda çekin. Pudra şeker, limon k… Read More
  • Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi 8 KİŞİLİK Malzemeler 1 kg. kabuğu soyulmuş balkabağı 2 su bardağı toz şeker 1 çay bar dağı tahin 1,5 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi Hazırlanışı Kabakları bir parmak kalınlığında dilimleyin. Dikdörtgen fırı… Read More
  • Badem Ezmeli Sarma Tarifi 6-8 KİŞİLİK Malzemler 4 yufka 50 gr. tereyağı 1 yumurta 1 çay kaşığı toz tarçın İç harcı için 50 gr. tereyağı 1 su bardağı kabuksuz badem 1 yumurta sarısı Yarım çay kaşığı badem esansı Yarım su b… Read More
  • Karamelli Muhallebi Tarifi 6 KİŞİLİK Malzemeler Karamel için 8 yemek kaşığı toz şeker Muhallebi için 1 yumurta litre süt 3 yemek kaşığı un 8 yemek kaşığı toz şeker parça ince dövülmüş damla sakızı Hazırlanışı Karamel içi… Read More
  • Kaymaklı İrmik Helvası Tarifi 8 KİŞİLİK Malzemeler 200 gr. tereyağı 80 gr. dolmalık fıstık 200 gr. irmik 4 su bardağı süt 2 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 200 gr. kaymak Antep fıstığı Hazırlanışı Tereyağını derin bir… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV