Malzemeler
1 kg. havuç
2 su bardağı toz şeker
200 gr. fındık
1 su bardağı Hindistan cevizi

Hazırlanışı
Kabuklarını soyduğunuz havuçları bol suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp rendenin küçük tarafı ile rendeleyin. Rendelediğiniz havuçları bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ekleip havuçlar suyunu çekip şeker tamamen eriyinceye kadar yüksek ateşte karıştırarak pişirin. Fındıkları un kıvamına gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin ve havuçlara ekleyip 2 dak. daha kavurun. Cezeryeyi bir kaba yayın. Tamamen soğuyup katılaştıktan sonra dilimleyin. Hindistan cevizine bulayın. Afiyet olsun.
10 Kişilik

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV