125 gr. tereyağı
2 ad. yumurta
Yarım su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı pudra
şekeri
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Hazırlanışı
Şerbeti için su ve toz
şekeri bir tencereseye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kısık
ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ekleyip
ocaktan alın. Şekerpare için, kakao hariç gerekli olan tüm
malzemeleri bir kaba alın. Tüm malzeme iyice harmanlana kadar
yoğurun. Hamuru ikiye ayırın. Bir tanesine kakaoyu ilave edip
tekrar yoğurun. Hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar
kopartın. Elinizle yuvarlayarak şekil verin ve yağlı kağıt
serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece
fınnda 20 dak. pişirin. Soğuyan şerbeti sıcak tatlıların
üzerine gezdirin. Tatlıların şerbeti tamamen çekmesi için bir
saat kadar dinlendirin. Afiyet olsun.
20 Adet