250 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 ad. yumurta
950 gr. un
Yarım çay bardağı su
1 çay bardağı Ayçiçek
yağı
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ince
çekilmiş ceviz
Şerbeti için
3 su bardağı su
3,5 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
Üzeri için
İri kırılmış ceviz
Hazırlanışı
Şerbeti için, su ve toz
şekeri bir tencereye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kısık
ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ekleyip
ocaktan alın.
Hamuru için, tereyağı,
yoğurt ve yumurtayı bir kaba alın. Tüm malzeme iyice
harmanlanıncaya kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Un, su,
Ayçiçek yağı ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz, kıvamlı
bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. İnce çekilmiş ceviz içini
ekleyip tekrar yoğurun. Hamurdan bezeler kopartıp elips şeklinde
yuvarlayın. Üzerine kevgire bastırıp yağlı kağıt serili fırın
tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında
kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğuk şerbeti
üzerlerine dökün. 40 dak. dinlendirin. İri kınlmış ceviz ile
süsleyin, Afiyet olsun.
8 Kişilik