Malzemeler
Hamuru için
2 ad. yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
125 gr. tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 4 su bardağı un
Yarım su bardağı irmik
Şerbeti için
3 su bardak şeker
2,5 su bardağı soğuk su
3-4 damla limon suyu
Üzeri için
İrmik
Hazırlanışı
Şerbeti için, su ve toz şekeri bir tencereye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
Hamuru için, yumurta ve toz şekeri geniş bir kaseye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar bir mikserle çırpın. Kalan tüm malzemeyi ekleyip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp bir kalıp yardımıyla istiridye şekli verin. Ters çevirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarmcaya kadar pişirin.
Soğuyan şerbeti sıcak tadının üzerine gezdirin. Tatlılar şerbeti çekinceye kadar bekletin. Afiyet olsun.
6 Kişilik