Keki için
1 su bardağı un
7 yumurta
1 ad. limonun rendelenmiş
kabuğu
7 yemek kaşığı
Ayçiçekyağı
7 yemek kaşığı toz
şeker
1 yemek kaşığı limon
suyu
Dolgusu için
1 paket vanilyalı toz
puding
2,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı
rendelenmiş limon kabuğu
3 su bardağı orman
meyvesi (çilek, frambuaz, yaban mersini)
Hazırlanışı
Yumurtanın sarıları ile
aklarını ayırın. Aklarını bir kaseye alın ve bir mikser ile
çırpın. Şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Limon
suyu ile rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip karıştırın.
Yumurta sarılarını ayrı bir kaba alın. Ayçiçek yağını
ekleyip mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpın. Diğer karışıma
ilave ederek karıştırın. Unu ekleyin ve harcı söndürmeden
karıştırın. Harcı hafif yağladığınız dikdörtgen fırın
kabına koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dak.
pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Dolgusu için, toz puding,
süt ve limon kabuğunu tencereye alın ve orta ateşte koyulaşıncaya
kadar pişirin. Ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğutun. Keki
enlemesine üç eşit parçaya kesin. Katlar arasına puding sürüp
meyve karışımından yerleştirin. Üzerine pudra şekeri serpin.
Kalan meyveler ile süsleyin. Afiyet olsun.
6 Kişilik