Malzemeler
1 paket Kemal Paşa
tatlısı
Şerbeti için
1 kg. toz şeker
1 litre su
Muhallebisi için
5 su bardağı süt
Yarım çay bardağı toz
şeker
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Üzeri için
File Antep fıstığı
Çilek
Hazırlanışı
Şerbeti için, su ve toz
şekeri bir tencereye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kısık
ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Kaynayan şerbete
tatlıları ilave edip 25 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Muhallebisi için süt,
toz şeker ve nişastayı bir tenceree alın. Sürekli karıştırarak
kaynatın. Muhallebi katılaşmaya başlayınca vanilyayı ekleyin.
2-3 dak. daha pişirip ocaktan alın.
Şerbetini çeken Kemal
Paşa tatlılarını bir kalıba dizin. Üzerlerine sıcak
muhallebiyi dökün ve buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
Üzerini file Antep
fıstığı ve çilekle süsleyin. Afiyet olsun.
10 Kişilik