Malzemeler
1 paket Kemal Paşa tatlısı

Şerbeti için
1 kg. toz şeker
1 litre su

Muhallebisi için
5 su bardağı süt
Yarım çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya

Üzeri için
File Antep fıstığı
Çilek

Hazırlanışı
Şerbeti için, su ve toz şekeri bir tencereye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Kaynayan şerbete tatlıları ilave edip 25 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Muhallebisi için süt, toz şeker ve nişastayı bir tenceree alın. Sürekli karıştırarak kaynatın. Muhallebi katılaşmaya başlayınca vanilyayı ekleyin. 2-3 dak. daha pişirip ocaktan alın.
Şerbetini çeken Kemal Paşa tatlılarını bir kalıba dizin. Üzerlerine sıcak muhallebiyi dökün ve buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
Üzerini file Antep fıstığı ve çilekle süsleyin. Afiyet olsun.
10 Kişilik


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV