Hamur için
5 su bardağı un
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı
zeytinyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Hamuru açmak için
1 su bardağı nişasta
İç harcı için
1 su bardağı çekilmiş
ceviz
3 yemek kaşığı toz
şeker
Şerbeti için
5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
2 çay kasığı Limon
suyu
Üzeri için
250 gr. tereyağı
Hazırlanışı
Şerbet için su ve şekeri
tencereye alıp koyulaşıncaya kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip
ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Unu bir kaba alıp
ortasını havuz gibi açın. Yumurta, yoğurt, su, zeytinyağı,
karbonat ve tuzu bir kapta karıştırın. İçine azar azar un ilave
edip pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamuru 10 eşit parçaya ayırıp üzerlerini temiz bir bezle örtün
ve 20 dak. dinlendirin.
İç harcı için, cevizi
toz şekerle karıştırın. Bezelerden bir tanesinin üzerine
nişasta serpip oklavayla ince açın. Üzerine 1-2 yemek kaşığı
şekerli ceviz serpiştirip yufkayı ortadan ikiye kesin. Yufkanın
kesilmiş tarafına oklavayı yerleştirip sararak rulo yapın.
Elinizle oklavanın iki ucundan ortasına doğru toplayarak büzün.
Sıkıştırılmış yufkayı yavaşça oklavadan çıkarıp
yağlanmış tepsiye yerleştirin. Kalan bezeleri de aynı şekilde
hazırlayarak tepsiye dizin.
Sarı burmaları 4 parmak
uzunluğunda keserek dilimleyin. Tereyağını tavada kızdırın.
Yağı tepsideki tatlının üzerine dökün. Önceden ısıtılmış
180 derece fırında 25-30 dak. pişirip soğuk şerbeti üzerine
gezdirin. 30 dakika bekletin. Afiyet olsun.
20 Kişilik