Malzemeler

Hamur için
5 su bardağı un
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz

Hamuru açmak için
1 su bardağı nişasta

İç harcı için
1 su bardağı çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı toz şeker

Şerbeti için
5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
2 çay kasığı Limon suyu

Üzeri için
250 gr. tereyağı

Hazırlanışı
Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp koyulaşıncaya kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Unu bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, yoğurt, su, zeytinyağı, karbonat ve tuzu bir kapta karıştırın. İçine azar azar un ilave edip pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 10 eşit parçaya ayırıp üzerlerini temiz bir bezle örtün ve 20 dak. dinlendirin.
İç harcı için, cevizi toz şekerle karıştırın. Bezelerden bir tanesinin üzerine nişasta serpip oklavayla ince açın. Üzerine 1-2 yemek kaşığı şekerli ceviz serpiştirip yufkayı ortadan ikiye kesin. Yufkanın kesilmiş tarafına oklavayı yerleştirip sararak rulo yapın. Elinizle oklavanın iki ucundan ortasına doğru toplayarak büzün. Sıkıştırılmış yufkayı yavaşça oklavadan çıkarıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizin.
Sarı burmaları 4 parmak uzunluğunda keserek dilimleyin. Tereyağını tavada kızdırın. Yağı tepsideki tatlının üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dak. pişirip soğuk şerbeti üzerine gezdirin. 30 dakika bekletin. Afiyet olsun.
20 Kişilik

Related Posts:

  • Sarı Burma Tatlısı Malzemeler Hamur için 5 su bardağı un 2 yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı su Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz Hamuru açmak için 1 su bardağı nişa… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV