Malzemeler
Hamuru için
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 ad. yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Tuz
Şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
2 damla limon suyu
Üzeri için
Toz Antep fıstığı
Şeftali
Hazırlanışı
Şerbeti için su ve toz şekeri bir tencereye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın.
Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi bir kaba alın. Pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yağlı kağıt serili muffin kalıplarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dak. pişirin.
Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlı şerbeti tamamen çektikten sonra üzerini Antep fıstığı ile süsleyin. Afiyet olsun.
8 Kişilik