Malzemeler
6 ad. yumurta
12 hazır taş kadayıf
Ayçiçek yağı

Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu

Üzeri için
1 su bardağı iri kıyılmış Antepfıstığı
Dondurma
Hazırlanışı
Yumurtaları bir kasede çırpın. Taş kadayıfları yumurtaya batırıp Ayçiçek yağında kızartın. Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Sıcak kadayıftan soğuk şerbetin içine atıp bekletin. Şerbeti iyice çekince süzüp bir servis tabağına alın. Üzerine iri kıyılmış Antep fıstığı serpin. Dondurma ile süsleyin. Afiyet olsun.
12 Kişilik

Related Posts:

  • Armut Tatlısı 6 KİŞİLİK Malzemeler 6 armut 2 su bardağı su 2 yemek kaşığı su 1 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın Üzeri için 1 yemek kaşığı file badem Nane yaprağı Hazırlanışı Armutların kabuklarını soyun. … Read More
  • Kayısılı Rulo Lokum 6-8 KİŞİLİK Malzemeler 120 gr. Tereyağı 1,5 su bardağı un 3/4 su bardağı toz şeker 4 su bardağı süt 1 paket şekerli vanilya Üzeri için 1 paket kakaolu bisküvi İç malzeme için 16 kayısı 1 yem… Read More
  • Kestane Püreli Çikolatalı Tatlı 6 KİŞİLİK Malzemeler 170 gr. bitter çikolata 450 gr. şekerli kestane püresi 4 yemek kaşığı krema 110 gr. yumuşak tereyağı 2 yemek kaşığı pudra şeker 1 paket vanilya Süslemek için Kestane şeker… Read More
  • Üstü çikolata Kaplı Ayvalı Tatlı 6-8 KİŞİLİK Malzemeler 3 ayva 2 çay bardağı toz şeker 2 su bardağı su 1 paket vanilya Tabanı için 1 paket tuzsuz peksimet 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı sıcak su Muhallebi için 1 litre sü… Read More
  • Fındıklı Tatlı Tarifi (8-10 KİŞİLİK) Hamuru için 6 su bardağı un 1 su bardağı ayçiçek yağı 1 su bardağı eritilmiş tereyağı 3 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 paket vanilya 1 su bardağı ufa… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV