Malzemeler
250 gr. vanilyalı dondurma

Krokan için
50 gr. soyulmuş badem
170 gr. toz şeker
2 yemek kaşığı su

Sepetler için
25 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı bal
30 gr. toz şeker
1/4 tatlı kaşığı toz zencefil
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
15 gr. un

Hazırlanışı
Tereyağı, bal ve toz şekeri bir tencereye alın. Bal ve şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Toz zencefil, portakal kabuklan ve unu ilave edip yumuşayana kadar karıştırın. Karışımdan 2 tatlı kaşığı alıp yağlı kağıtların üzerine 5 cinlik daireler elde edecek şeklinde yayın. Tathlan önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-14 dakika pişirin. Yuvarlaklan bir spatula yardımıyla kaldınp sufle kabı ya da kahve fincanının etrafını kaplayın. Sepet şeklini alması için kenarlanna elinizle kıvnmlar yapın. Soğuyunca sepetleri kalıplardan çıkann.
Krokan için su, toz şeker ve bademleri şeker tamamen eriyip rengi koyulaşmca- ya kadar yüksek ateşte pişirin. Kanşımı yağlı kağıt üzerine dökün ve tamamen soğuyun- caya kadar bekleyin. Soğuyan şekerli parçalan mutfak robotundan geçirip parçalayın. Zencefil sepetlerinin içine dondurmayı paylaştınp üzerini krokanlarla süsleyin. Afiyet olsun.
6 Kişilik


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV