250 gr. vanilyalı
dondurma
Krokan için
50 gr. soyulmuş badem
170 gr. toz şeker
2 yemek kaşığı su
Sepetler için
25 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı bal
30 gr. toz şeker
1/4 tatlı kaşığı toz
zencefil
1 yemek kaşığı
rendelenmiş portakal kabuğu
15 gr. un
Hazırlanışı
Tereyağı, bal ve toz
şekeri bir tencereye alın. Bal ve şeker tamamen eriyinceye kadar
kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Toz zencefil,
portakal kabuklan ve unu ilave edip yumuşayana kadar karıştırın.
Karışımdan 2 tatlı kaşığı alıp yağlı kağıtların üzerine
5 cinlik daireler elde edecek şeklinde yayın. Tathlan önceden
ısıtılmış 180 derece fırında 12-14 dakika pişirin.
Yuvarlaklan bir spatula yardımıyla kaldınp sufle kabı ya da kahve
fincanının etrafını kaplayın. Sepet şeklini alması için
kenarlanna elinizle kıvnmlar yapın. Soğuyunca sepetleri
kalıplardan çıkann.
Krokan için su, toz şeker
ve bademleri şeker tamamen eriyip rengi koyulaşmca- ya kadar yüksek
ateşte pişirin. Kanşımı yağlı kağıt üzerine dökün ve
tamamen soğuyun- caya kadar bekleyin. Soğuyan şekerli parçalan
mutfak robotundan geçirip parçalayın. Zencefil sepetlerinin içine
dondurmayı paylaştınp üzerini krokanlarla süsleyin. Afiyet
olsun.
6 Kişilik