Malzemeler
250 gr. vanilyalı dondurma

Krokan için
50 gr. soyulmuş badem
170 gr. toz şeker
2 yemek kaşığı su

Sepetler için
25 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı bal
30 gr. toz şeker
1/4 tatlı kaşığı toz zencefil
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
15 gr. un

Hazırlanışı
Tereyağı, bal ve toz şekeri bir tencereye alın. Bal ve şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Toz zencefil, portakal kabuklan ve unu ilave edip yumuşayana kadar karıştırın. Karışımdan 2 tatlı kaşığı alıp yağlı kağıtların üzerine 5 cinlik daireler elde edecek şeklinde yayın. Tathlan önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-14 dakika pişirin. Yuvarlaklan bir spatula yardımıyla kaldınp sufle kabı ya da kahve fincanının etrafını kaplayın. Sepet şeklini alması için kenarlanna elinizle kıvnmlar yapın. Soğuyunca sepetleri kalıplardan çıkann.
Krokan için su, toz şeker ve bademleri şeker tamamen eriyip rengi koyulaşmca- ya kadar yüksek ateşte pişirin. Kanşımı yağlı kağıt üzerine dökün ve tamamen soğuyun- caya kadar bekleyin. Soğuyan şekerli parçalan mutfak robotundan geçirip parçalayın. Zencefil sepetlerinin içine dondurmayı paylaştınp üzerini krokanlarla süsleyin. Afiyet olsun.
6 Kişilik

Related Posts:

  • Pirinçli Dondurma Malzemeler 1/4 su bardağı kırık pirinç 1 tatlı kaşığı vanilya 1 çay kaşığı tarçın 3 yemek kaşığı toz şeker 2,5 su bardağı süt 50 gr. çikolata ruloları Çilek, Frambuaz Nane yaprağı Hazırlanışı Piri… Read More
  • Portakal Kaselerinde Dondurmalı Meyve Salatası 4 Kişilik Malzemeler 4 ad. portakal 1 çay bardağı toz şeker 1 su bardağı su 5 ad. çilek 2 ad. kivi 1 ad. muz 1 ad. armut Vanilyalı dondurma Hazırlanışı Portakalların üst kısımını keserek bir k… Read More
  • Selede Krokanlı Zencefilli Dondurma Malzemeler 250 gr. vanilyalı dondurma Krokan için 50 gr. soyulmuş badem 170 gr. toz şeker 2 yemek kaşığı su Sepetler için 25 gr. tereyağı 1 yemek kaşığı bal 30 gr. toz şeker 1/4 tatlı kaşığı… Read More
  • Limonlu Sorbe 6 KİŞİLİK Malzemeler 275 gr. toz şeker 600 ml. su 1 ad. limonun rendelenmiş kabuğu 1 su bardağı limon suyu 30 gr. pudra şekeri Süslemek İçin Limon kabukları Nane yaprağı Hazırlanışı Toz şeker… Read More
  • Truffle Dondurma Malzemeler 200 ml. krema 250 gr. bitter çikolata 150 gr. kek 200 gr. bitter çikolata Antep fıstıklı, çilekli ve çikolatalı dondurma Külah Yassı ahşap çubuklar Hazırlanışı Kremayı bir tencereye alıp ıs… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV