200 ml. krema
250 gr. bitter çikolata
150 gr. kek
200 gr. bitter çikolata
Antep fıstıklı, çilekli
ve çikolatalı dondurma
Külah
Yassı ahşap çubuklar
Hazırlanışı
Kremayı bir tencereye
alıp ısıtın. Doğranmış çikolataları ilave edin. Eriyinceye
kadar çırpın.Keki ufalayıp çikolataya
ilave edin ve soğumaya bırakın. Oda ısısına geldiğinde
buzdolabına alıp iyice soğuyana kadar bekletin. Üzeri için,
çikolatayı küçük parçalara bölerek benmari usulü eritin ve
ılınmaya bırakın. Buzdolabından çıkardıktan sonra büyük bir
parça alıp elinizde şekillendirin ve yassı çubuklara batırın.
Çubuklardan tutup eritilmiş çikolataya batırın ve formlarının
bozulmaması için köpüğe batırıp buzlukta donmalarım sağlayın.
Afiyet olsun.
6 kişilik