kabaklı dereotlu omlet










Malzemeler

2 ad. kabak
3 ad. yumurta
2 yemek kaşığı süt
4-5 dal dereotu
1 çay bardağı lor peyniri
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber

Hazırlanışı
Kabakları rendeleyip suyunu sıkın ve tavada hafif soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtaları bir kaseye kırın. Sütü ekleyip çırpın. Soğuyan kabaklar, ince kıydığınız dereotu ve lor peynirini ekleyin. Tuz ve baharatlarla ilave edip karıştırın. Tereyağını tavada eritin. Yumurtalı harcı tavaya döküp her iki yüzünü de pişirin. Afiyet olsun.
2 Kişilik


Related Posts:

  • Üzüm Reçeli  Malzemeler 500 gr. çekirdeksiz beyaz üzüm 3 su bardağı toz şeker Yarım çay bardağı su 2 yıldız anason Hazırlanışı Üzümleri yıkayıp süzün ve bir tencereye alın. Toz şekeri ekleyerek bir gec… Read More
  • Taze Otlu Göz Menemen Malzemeler 1 ad. soğan 2 ad. sivri biber 1 yemek kaşığı tereyağı 2 ad. domates 2 ad. yumurta 4-5 dal fesleğen 4-5 dal maydanoz 2-3 dal kekik Tuz Karabiber Kırmızı pul bi… Read More
  • Granola Frenk ÜzümlüMalzemeler 2 su bardağı süzme yoğurt Granola için 3 su bardağı yulaf ezmesi 1 yemek kaşığı toz tarçın 1 su bardağı iç tatlı badem Yarım su bardağı elma püresi 1 su bardağı bal Üzeri içi… Read More
  • Fırında Mantarlı Sandviç Ekmeği Malzemeler 2 ad. sandviç ekmeği 1 yemek kaşığı tereyağı 1 ad. soğan 10 ad. mantar 2 ad. sivri biber 1 ad. kapya biber 1 çay bardağı krema 1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniriTuz, K… Read More
  • Çilekli KrepMalzemeler Krep için 3 yumurta 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 1 tatlı kaşığı vanilya esansı 2 yemek kaşığı pudra şekeri 1 su bardağı un Kreması için 200 ml. kre… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV