Malzemeler
2 kg. kızılcık
2 kg. toz şeker

Hazırlanışı
Kızılcıkları bir tencereye alın. Kendi suyuyla kısık ateşte hafif posalaşıncaya kadar pişirip soğumaya bırakın. Soğuyan kızılcıkların çekirdeklerini çıkartın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirip bir tencereye alın. Şekeri ekleyip kaynatın. Reçel kıvam almaya başlayınca ocaktan alın. Sıcakken kavanozlara doldurun. Bir gece dinlendirin.
Afiyet olsun.

Related Posts:

  • Kahvaltılık AcukaMalzemeler2 su bardağı biber salçası1 su bardağı domates salçası1 su bardağı ceviz4-5 hazır kızartılmış ekmek5-6 diş sarımsak3 yemek kaşığı tereyağı1 su bardağı zeytinyağıYenibaharKırmızı toz biberKarabiber TuzHazırlanış… Read More
  • Kızılcık MarmeladıMalzemeler2 kg. kızılcık2 kg. toz şekerHazırlanışıKızılcıkları bir tencereye alın. Kendi suyuyla kısık ateşte hafif posalaşıncaya kadar pişirip soğumaya bırakın. Soğuyan kızılcıkların çekirdeklerini çıkartın. Pürüzsüz bir kıv… Read More
  • Akdeniz TostuMalzemeler4 dilim tost ekmeği2 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı siyah zeytin ezmesi 2 dilim beyaz peynir 2 dilim dil peyniri 1 dal fesleğen 1 dal roka 1 yemek kaşığı tereyağıHazırlanış… Read More
  • Limon ReçeliMalzemeler5 büyük boy limon1 kg. toz şeker1 su bardağı suHazırlanışıLimonların baş kısımlarını kesin. Beyaz kısımlarını temizleyip kabuklarını ince doğrayın ve bir kaba koyun. Üzerine su ekleyip 30 dak. bekletin. Suyunu döküp… Read More
  • Kabaklı Dereotlu OmletMalzemeler2 ad. kabak3 ad. yumurta2 yemek kaşığı süt4-5 dal dereotu1 çay bardağı lor peyniriTuzKarabiberKırmızı pul biberHazırlanışıKabakları rendeleyip suyunu sıkın ve tavada hafif soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Y… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV