Malzemeler
2 su bardağı süzme yoğurt
Granola için
3 su bardağı yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı toz tarçın
1 su bardağı iç tatlı badem
Yarım su bardağı elma püresi
1 su bardağı bal
Üzeri için
Bal
Frenk üzümü
Hazırlanışı
Granola için yulaf ezmesi, toz tarçın ve iri doğradığınız bademleri kabda karıştırın. Elma püresi, bal ve pekmezi ise bir kasede tüm malzemer iyice harmanlanıncaya kadar karıştırıp yulaf ezmesine ekleyin. İyice karıştırıp harcı yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 40 dak. pişirin. Granola çıtırlaşıncaya kadar fırının içinde bekletin. Süzme yoğurdu hafif çırpıp servis kaselerine paylaştırın. Üzerine granola ekleyin. Bal ve Frenk üzümü ile süsleyin.
Afiyet olsun.
4 Kişilik