Malzemeler 
3/4 su bardağı tam buğday unu 
2/3 su bardağı çavdar unu 
Tuz 
1 çay kaşığı kabartma tozu 
90 gr. tereyağı 
1 yemek kaşığı kimyon tohumu
4 yemek kaşığı sıcak su 

Hazırlanışı 
Unlar, bir tutam kadar tuz ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Tereyağını ekleyin ve karışımın ekmek kırıntısı gibi oluncaya kadar ufalayın. Kimyon tohumu ve sıcak suyu kleyip tüm malzeme iyice armanlanıncaya kadar yoğurun. Hamuru 18-20 eşit parçaya ayırın. Parçalardan 15 cm. uzunluğunda çubuklar yapın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kimyon tohumu serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dak. pişirin. 
Afiyet olsun. 
18-20 Adet

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV