Malzemeler 
4 su bardağı un 
1 çay kaşığı kabartma tozu 
250 gr. tereyağı 
1 ad. yumurta sarısı 
2 yemek kaşığı sirke 
1 tatlı kaşığı toz şeker 
Tuz 

Üzeri İçin 
1 ad.yumurta akı 
1 su bardağı susam 

Hazırlanışı 
Un ve kabartma tozunu bir kapta eleyin. Tereyağı, yumurta sarısı, sirke, toz şeker ve bir tatlı kaşığı kadar tuzu ekleyin ve tüm malzeme iyice harmanlanıncaya kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın. Elinizle rulo yaparak uzatın ve iki ucunu birleştirerek halka şekli verin. Halkaları önce yumurta akına batırın, sonra susama bulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dak. pişirin. 
Afiyet olsun. 
25-30 Adet

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV