Malzemeler 
4 su bardağı un 
1 çay kaşığı kabartma tozu 
250 gr. tereyağı 
1 ad. yumurta sarısı 
2 yemek kaşığı sirke 
1 tatlı kaşığı toz şeker 
Tuz 

Üzeri İçin 
1 ad.yumurta akı 
1 su bardağı susam 

Hazırlanışı 
Un ve kabartma tozunu bir kapta eleyin. Tereyağı, yumurta sarısı, sirke, toz şeker ve bir tatlı kaşığı kadar tuzu ekleyin ve tüm malzeme iyice harmanlanıncaya kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın. Elinizle rulo yaparak uzatın ve iki ucunu birleştirerek halka şekli verin. Halkaları önce yumurta akına batırın, sonra susama bulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dak. pişirin. 
Afiyet olsun. 
25-30 Adet

Related Posts:

  • Susamlı BisküviMalzemeler 2.5 su bardağı un 1 ad. yumurta 6 yemek kaşığı süt 4 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kabartma tozu Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı… Read More
  • Peynirli BisküviMalzemeler 10 gr. toz maya 1 çay bardağı ılık su 200 gr. un 10 gr. kabartma tozu Tuz 70 gr. krema 80 gr. tereyağı 100 gr. rendelenmiş emmantel peyniri 3-4 dal maydanoz Toz par… Read More
  • Zeytin Ezmeli TuzluMalzemeler 200 gr. tereyağı 2 ad.yumurta 3 yemek kaşığı sirke 1 çay kaşığı mahlep 1 paket kabartma tozu 3.5 su bardağı un Tuz Nane Kırmızı toz biber 1 yemek kaşığı yeşil zeyti… Read More
  • Zeytinli Sable Malzemeler 200 gr. un 1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri Yarım su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin 8-9 dal taze biberiye Karabiber 150 gr. tereyağı Tuz Hazırlanışı Un, rend… Read More
  • Kimyonlu BisküviMalzemeler 1 su bardağı un 125 gr. tereyağı 1 çay kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı kimyon 1 yemek kaşığı Keten tohumu Tuz Hazırlanışı Un ve tereyağını robotdan geçirip bir kaba alın… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV