Malzemeler 
2 su bardağı un 
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu 
1 yemek kaşığı çörekotu 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu 
2 yemek kaşığı toz şeker 
Tuz 
Karabiber 
5 yemek kaşığı zeytinyağı 
Ilık su 
2 su bardağı ince kıyılmış taze soğan 
Zeytinyağı 

Hazırlanışı 
Un, sarımsak tozu, çörekotu, kabartma tozu, toz şeker, bir tutam kadar tuz ve karabiberi kapta karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde zeytinyağı ve ılık su ekleyip tüm malzeme iyice harmanlanıncaya kadar yoğurun. Taze soğanı ekleyip tekrar yoğurun ve hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Bir merdane ile ince açın. Yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dak. pişirin. 
Afiyet olsun. 
15-20 Adet

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV