Malzemeler
1 su bardağı tam buğday unu
Tuz
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
6 yemek kaşığı krema
Üzeri için
Süt
Deniz tuzu
Hazırlanışı
Un, bir tutam kadar tuz ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Kalan malzemeyi ekleyip sert kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alın ve bir merdane yardımıyla ince açın. Hamurdan bir kalıp yardımıyla parçalar kesin. Parçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine bir fırça yardımıyla süt sürün ve deniz tuzu serpin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dak. pişirin.
Afiyet olsun.
20 Adet