Malzemeler
Yarım çay bardağı chia tohumu
Yarım çay bardağı ay çekirdeği içi
Yarım çay bardağı kabak çekirdeği içi
Yarım çay bardağı yulaf ezmesi
Yarım çay bardağı tam buğday unu
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Hazırlanışı
Chia tohumu, ay çekirdeği içi, kabak çekirdeği içi, yulaf ezmesi, buğday unu ve bir tutam kadar tuzu bir kapa karıştırın. Zeytinyağı ve suyu ekleyip tüm malzeme iyice harmanlanıncaya kadar karıştırın. Kabın üzerini streç filmle sarıp 30 dak. oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlenen karışımı yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayın. Üzerine bir kat yağlı kağıt serin ve bir merdane ile açın. Yağlı kağıdı üzerinden alıp keskin bir bıçak yardımıyla kare dilimler kesin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
10-12 Adet