Malzemeler
2 su bardağı un
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
60 gr. tereyağı
3 yemek kaşığı ince kıyılmış jalepano biberi
Yarım su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
Yarım su bardağı süt
2 yemek kasığı zeytinyağı
Üzeri için
Deniz tuzu
Hazırlanışı
Un, toz şeker, bir tutam kadar tuz ve kırmızı toz biberi bir kabın içinde malzemeler özdeşleşinceye kadar karıştırın. Tereyağını ekleyip tüm malzeme iyice harmanlanıncaya kadar yoğurun. Jalepano biberi, rendelenmiş çedar peyniri, süt ve zeytinyağını ekleyip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alıp bir merdane yardımıyla açın. Kare bir kalıp yardımıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine deniz tuzu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dak. pişirin.
Afiyet olsun.
25-30 Adet