Malzemeler 
2 su bardağı un 
1 çay kaşığı toz şeker 
Tuz 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 
60 gr. tereyağı 
3 yemek kaşığı ince kıyılmış jalepano biberi 
Yarım su bardağı rendelenmiş çedar peyniri 
Yarım su bardağı süt 
2 yemek kasığı zeytinyağı 

Üzeri için 
Deniz tuzu 

Hazırlanışı 
Un, toz şeker, bir tutam kadar tuz ve kırmızı toz biberi bir kabın içinde malzemeler özdeşleşinceye kadar karıştırın. Tereyağını ekleyip tüm malzeme iyice harmanlanıncaya kadar yoğurun. Jalepano biberi, rendelenmiş çedar peyniri, süt ve zeytinyağını ekleyip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alıp bir merdane yardımıyla açın. Kare bir kalıp yardımıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine deniz tuzu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dak. pişirin. 
Afiyet olsun. 
25-30 Adet

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV