Malzemeler 
150 gr. un 
80 gr. mısır unu 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu 
Tuz 
Nane 
7 yemek kaşığı süt 
90 gr. Tereyağı 

Hazırlanışı 
Un, mısır unu, kabartma tozu, bir tutam kadar tuz ve naneyi bir kapda özdeşleşinceye kadar karıştırın.. Süt ve tereyağını ekleyip tüm malzeme iyice harmanlanıncaya kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamuru 4- 5 parçaya ayırın ve her bir parçayı unlanmış tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla açıp şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 220 derece fırında 8-10 dak. pişirin. 
Afiyet olsun. 
15-20 Adet

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV