Malzemeler
Hamuru için
4-5 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt suyu
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
Aldığı kadar su
İç harcı için
1 ad. Soğan
5 ad. kabak
150 gr. tulum peyniri
5 dal dereotu
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Çörekotu
Hazırlanışı
Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi bir kaba alın. Pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dak. dinlendirin.
İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Rendelediğiniz kabağı ekleyip 4-5 dak. daha soteleyin. Tulum peyniri ve ince kıydığınız dereotunu ekleyip ocaktan alın.
Dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırın. Parçaları bir merdane yardımıyla ince açın. Açtığınız hamurlardan bir tanesinin üzerine kabaklı iç harcından yayıp diğer hamur ile üzerini kapatın. Böreği yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dak. pişirin.
Afiyet olsun.
6-8 Kişilik