Malzemeler 

Hamuru için 
4-5 su bardağı un 
Yarım paket yaş maya 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 su bardağı yoğurt suyu 
1 çay bardağı Ayçiçek yağı 
Aldığı kadar su 

İç harcı için 
1 ad. Soğan 
5 ad. kabak 
150 gr. tulum peyniri 
5 dal dereotu 
Tuz 
Karabiber 
2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı 

Üzeri için 
1 yumurta sarısı 
Çörekotu 

Hazırlanışı 
Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi bir kaba alın. Pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dak. dinlendirin. 
İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Rendelediğiniz kabağı ekleyip 4-5 dak. daha soteleyin. Tulum peyniri ve ince kıydığınız dereotunu ekleyip ocaktan alın. 
Dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırın. Parçaları bir merdane yardımıyla ince açın. Açtığınız hamurlardan bir tanesinin üzerine kabaklı iç harcından yayıp diğer hamur ile üzerini kapatın. Böreği yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. 
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dak. pişirin. 
Afiyet olsun. 
6-8 Kişilik

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV