Malzemeler 
1 su bardağı zeytinyağı 
1 ad. yumurta akı 
150 g. tereyağı 
1 çay bardağı çörekotu 
1 yemek toz şeker 
1 tatlı kaşığı mahlep 
1 paket kabartma tozu 
3.5-4 su bardağı un 
Tuz 
Yumurta sarısı 

Hazırlanışı 
Hamuru için, zeytinyağı ve yumurta akını bir kapta çırpın. Tereyağı, toz şeker, çörekotu, mahlep, kabartma tozu, un ve bir tutam kadar tuzu ekleyip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan fındık büyüklüğünde bezeler kopartıp elinizle yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarmcaya kadar pişirin. 
Afiyet olsun. 
30-35 Adet

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV