Malzemeler 
1 su bardağı zeytinyağı 
1 ad. yumurta akı 
150 g. tereyağı 
1 çay bardağı çörekotu 
1 yemek toz şeker 
1 tatlı kaşığı mahlep 
1 paket kabartma tozu 
3.5-4 su bardağı un 
Tuz 
Yumurta sarısı 

Hazırlanışı 
Hamuru için, zeytinyağı ve yumurta akını bir kapta çırpın. Tereyağı, toz şeker, çörekotu, mahlep, kabartma tozu, un ve bir tutam kadar tuzu ekleyip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan fındık büyüklüğünde bezeler kopartıp elinizle yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarmcaya kadar pişirin. 
Afiyet olsun. 
30-35 Adet


Malzemeler 
10 gr. toz maya 
1 çay bardağı ılık su 
200 gr. un 
10 gr. kabartma tozu 
Tuz 
70 gr. krema 
80 gr. tereyağı 
100 gr. rendelenmiş emmantel peyniri 
3-4 dal maydanoz 
Toz parmesan peyniri 

Hazırlanışı 
Mayayı ılık suda eritin. Un, kabartma tozu, bir tutam kadar tuz, krema ve tereyağını ilave edip mikser yardımıyla çırpın. Rendelenmiş emmantel peyniri ve ince kıydığınız maydanozu ekleyip tüm malzeme iyice harmanlanıncaya kadar yoğurun. Hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Elinizle bastırarak açın ve şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine toz parmesan peyniri serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dak. pişirin. 
Afiyet olsun. 
15-20 Adet


Malzemeler 
110 gr. tereyağı 
180 gr. un 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu 
Tuz 
Yarım çay bardağı tulum peyniri 
3-4 dal dereotu 
Dolmalık fıstık 
Çörekotu 

Hazırlanışı 
Eritip soğuttuğunuz tereyağını bir kaba alın. Un, kabartma tozu ve bir tutam kadar tuzu ekleyip tüm malzeme harmanlanıncaya kadar yoğurun. Tulum peyniri ve ince kıydığınız dere otunu ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp bir merdane yardımıyla açın. Şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp dolmalık fıstık ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dak. pişirin. 
Afiyet olsun. 
15-20 Adet


Malzemeler 
200 gr. tereyağı 
2 ad.yumurta 
3 yemek kaşığı sirke 
1 çay kaşığı mahlep 
1 paket kabartma tozu 
3.5 su bardağı un 
Tuz 
Nane 
Kırmızı toz biber 
1 yemek kaşığı yeşil zeytin ezmesi 
Yumurta sarısı 
Çörekotu 
Susam 

Hazırlanışı 
Tereyağı, yumurta ve sirkeyi bir kaba alın ve hafif yoğurun. Mahlep, kabartma tozu, un, tuz ve baharatları ekleyip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde tekrar yoğurun. Son olarak zeytin ezmesini kleyip tüm malzeme armanlanıncaya kadar tekrar yoğurun. Hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp bir merdane yardımıyla ince açın. Şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarmcaya kadar pişirin. 
Afiyet olsun. 
15-20 Adet


Malzemeler 
1 su bardağı un 
125 gr. tereyağı 
1 çay kaşığı toz şeker 
1 yemek kaşığı kimyon 
1 yemek kaşığı 
Keten tohumu 
Tuz 

Hazırlanışı 
Un ve tereyağını robotdan geçirip bir kaba alın. Şeker, kimyon, keten tohumu ve bir tutam kadar ekleyip tüm malzeme iyice harmanlanıncaya kadar yoğurun. Hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla ince açın. Bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fınnda 10-12 dak. pişirin. 
Afiyet olsun. 
15-20 Adet


Malzemeler 
200 gr. un 
1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 
Yarım su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin 
8-9 dal taze biberiye 
Karabiber 
150 gr. tereyağı 
Tuz 

Hazırlanışı 
Un, rendelenmiş parmesan peyniri, zeytin, ince kıydığınız biberiye ve karabiberi bir kabın içinde karıştırın. Tereyağını ekleyin. Tüm malzeme iyice harmanlanıncaya kadar robotdan geçirin. Hamuru hafif unladığınız tezgah üzerine alıp yoğurun ve bir merdane yardımı ile açın. Hamurdan bir kalıp yardımıyla parçalar kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine tuz serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dak. pişirin. 
Afiyet olsun. 
10-12 Adet


Malzemeler 
150 gr. un 
80 gr. mısır unu 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu 
Tuz 
Nane 
7 yemek kaşığı süt 
90 gr. Tereyağı 

Hazırlanışı 
Un, mısır unu, kabartma tozu, bir tutam kadar tuz ve naneyi bir kapda özdeşleşinceye kadar karıştırın.. Süt ve tereyağını ekleyip tüm malzeme iyice harmanlanıncaya kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamuru 4- 5 parçaya ayırın ve her bir parçayı unlanmış tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla açıp şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 220 derece fırında 8-10 dak. pişirin. 
Afiyet olsun. 
15-20 Adet

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV